Muhteşem Haberler!! Barcelona’nın Fransız stoperi Clément Lenglet, Beşiktaş ile kiralık anlaşmasını tamamladı, kiralama detayları.

Fransız stoper Türkiye’ye gidebilir

Barcelona’nın transfer dönemindeki en önemli önceliklerinden biri, ana hedeflerini karşılamak için maaş bütçesinde yer açmak amacıyla istenmeyen oyuncuları elden çıkarmaktır. Clément Lenglet bu oyunculardan biridir.

Hâlâ Barça’nın kadrosunda olan Lenglet’in kalıcı bir transferi bu yaz pek olası görünmüyor. Bunun yerine, üst üste üçüncü sezonunu kiralık olarak geçireceği anlaşılıyor. Premier Lig’deki iki vasat sezonun ardından, savunma oyuncusunun Türkiye’ye gidebileceği ihtimali var.

Diario AS’ye göre, Beşiktaş, Lenglet’in maaşının yarısını ödemeyi teklif ederek sezonluk bir kiralama teklifi yaptı. Bu, Barça’nın Lenglet’i son iki yılda Tottenham Hotspur ve Aston Villa’ya gönderirken kabul ettiği aynı düzenlemeydi. Barcelona’nın en azından Lenglet’in maaşının bir kısmını elden çıkarmak konusundaki aciliyeti göz önüne alındığında, bu anlaşmayı tekrar kabul etmeleri muhtemeldir.

Karar şimdi esasen oyuncunun kendisine bağlı, Türkiye’ye taşınmanın kariyeri için en iyi adım olup olmadığına karar vermeden önce pazarı biraz daha keşfetmek isteyebilir. Beşiktaş, Lenglet’in anlaşması tamamlanmazsa yedek plan olarak eski Atlético Madrid stoperi Mario Hermoso’ya benzer bir maaş teklifi yaptı, ancak şu anda Barça’lı oyuncu onların tercih edilen seçeneği gibi görünüyor.